Meşhur helvacı öksüzler Osman – Sefer Öksüz

Arastayı gezerken kebapçıları geçin, sola dönün sağ köşede meşhur helvacı öksüzlerin dükkanını görürsünüz. Dükkandan içeri girdiğinizde o eski nostalji kokan temiz bir ortamla karşılaşırsınız. Dededen toruna geçen bir kuşak ve ahilik geleneğini devam ettiren dede baba ve torunlarla birlikte saygı ve dürüstlükle işlerini yapan helvacı öksüzler 1956 dan beri arastada hizmet vermektedirler. İlk yerleri Tahtakale mascidi yanındayken şimdiki yerlerini (Daha öcesi kebapçıymış) satın almışlar… Ailelerin çoğu Aydın’da helvacılık yapıyor. Helvacı Muharrem Usta’nın babası da Helvacı Ömer’in Nazilli’de yaşayıp orada vefat etmiştir. Denizli’den İzmir’e kadar her yerde bizim akşehirli helvacılar vardır.

Dördüncü kuşaktan Helvacı Osman’la konuştuğumuzda köy düğünlerinin can alma yemeklerinin helvasını yapıp gönderiyoruz. Özellikle Ramazan ayında özel kadayıf döküyoruz. Dökme el kadayıfı ayrıca da yaş kadayıf da bulunduruyoruz. Özel müşterilerimize taze peynir de tuzluyoruz. Siparişe göre bidona veya tenekeye basıp hazırlıyoruz. (Keçi, koyun, inek) Bu peynirlerimizi de dışardaki Akşehir’liler telefonla bildiriyor. Hazırlayıp kargo ile gönderiyoruz. Helva, irmik helvası, yaz helvası, köpük (cıvık) helva yapıyoruz. Karnı aç olanlar tahin pekmez, tahin kestirme, köpük helva (gullama) yumurta salatası sucuklu yumurta, sucuklu pide, peynirli pidede de hizmet veriyoruz. Kandillerde bitli helvamızı muhakkak yaparız. Cenazesi olan evlere pidesi ile birkilte paket helva hazırlayıp gönderiyoruz. Dedemden duyduğum eski yoğurt pazarı zamanında perşembeleri 700 pide sattığını söylerdi.

Eski düğünlerde damat hamamı çıkışında dükkanımız uğrak yeriydi. Oturacak yer olmazdı… Yaptıklarımız ürünlerimizde gıda mühendisimiz tarafından denetlenmektedir. Baba oğul meşhur helvacı öksüzler olarak samimi, dürüst ve temiz bir ortamda sizlere hizmet etmekten memnun oluruz. Bir uğramanız ve bir telefon açmanız yeterlidir.

Tel: 0 332 813 69 64


Leave a comment